Sâmburii de caise - mit sau adevăr ?



Tot eu. De data asta cu un subiect ceva mai serios, şi anume despre sâmburii de caisă. I know, n-am revenit cu cine ştie ce subiect de interes mondial,dar asta aveam pe sufleţel de vreo lună încoace...

Aa,că era cât pe ce sâ uit ! De săptă(luna) viitoare voi posta de 3,maxim 4 ori în 7 zile,în urma implicării în comunitatea Wikipedia.  Nu ştiu dacă-i de mare interes anunţul făcut,însă m-am gândit ca n-ar strica. 

Dupa cum probabil vă sugerează şi titlul ,însă dacă nu vă sugerează nimic,măcar imaginea cât casa de la începutul articolului,astăzi vom vorbi despre sâmburii de caisă şi minunile lor medicale înfăptuite. ☻

Pariu că (nu) păstraţi sâmburii unor caise după ce le mâcaţi?
Până acum,nici eu. Însă,în urma citirii unui simplu articol,am declanşat o căutare pe Google. Într-un final am deschis cutia Pandorei şi am găsit zeci de stiri,articole şi articolaşe (există măcar termenul ăsta?!) despre renumiţii sâmburi de caise,despre efectele lor asupra sănătăţii etc. despre care eu habar n-aveam până mai de curand...

Aşa că, dacă îmî permiteţi,astăzi vă voi prezenta un subiect mai de babalâci (din perspectiva unora)...

Sâmburii de caise : distrug cancerul,îmbunătăţesc vederea,memoria şi previn îmbătrânirea.
Sunt doar câteva din beneficiile consumării în mod regulat într-o cantitate moderată sâmburii de caise !Imagine similară
O minte sănătoasă într-un corp sănătos dacă mănânci regulat 5-10 sâmburi de caise pe zi ! :)
Miezul de caisă conţine fosfor,lecitină care ajută la îmbunătăţirea capacităţii de a memora (d-ăla...d-ăla,Memo Plus!) şi acetilcolină. Timp de 14 zile se va face o cură cu 5-10 miezuri-minune pe zi.

O curiozitate despre această acetilcolină (sau mai multe):
Imagini pentru acetilcolina - romana
  1.  lăptişorul de matcă conţine de asemenea o cantitate mare de acetilcolină. 
  2. Acetilcolina cauzeaza cresetrea adrenalinei din corp
  3. Acetilcolina actionează  ca ''mediator chimic pentru comunicarea impulsurilor nervoase'' zice un articol...
Iar acum o fotografie tare simpatică despre serotonină, dopamină , acetilcolină şi despre cum acţionează acestea în organismul nostru ;mai exact ce stări creează acestea în corpul nostru : 
  1. serotonina = fericire,satisfacţie ;
  2. dopamina = iubire , pasiune ;
  3. acetilcolina = memorare, visare,memorie.
Al doilea lucru pe care îl combate consumarea de miezuri de caise ar fi îmbatranirea. Ce-i drept,nu vă asteptaţi ca în seara asta să mâncaţi 5 samburi de caise,să aveţi 50 de ani (da' n-am eu cititori aşa în vârstă pe-aici...), iar mâine dimineaţă să arătaţi ca la 15 ani ! Îmbunătăţirile îşi fac simţită prezenţa treptat (în 10.000 mii de ani n-ai zice tu!),întâi la nivel biologic,iar abia apoi la suprafaţă. Dacă nu,să trăieşti,Mărie mare! Ce am uitat să precizez este că toată pologhia asta de-aici,adică sâmburii combat îmbătrânirea PREMATURĂ,nu pe cea la nivel evolutiv-normal. 




Hrăneşte tenul ! 
Miezul de caisă secretă un ulei folosit în industria cosmetică,la fabricarea unui ulei esenţial pentru toate tipurile de ten. Are culoare gălbuie,cu o aromă,evident al fructului-mamă,de caise. 




Vitaminele A,C şi potasiul te protejează de hipertensiune arterială prin mărirea elasticităţii vaselor de sânge. 
Imagini pentru inima

Ajută la combaterea constipaţiei. Remediul stă la baza consumării regulate atât de caise,cât şi miezul lor absolut delicios.
Imagini pentru constipatie



Previn chiar şi lupta împotriva cancerului !
Medicii confirmă acest lucru,datorită conţinutului de vitamina B17 sau amigdalină !De aceea,medicii recomandă ca fiecare om să consume în fiecare zi câte aprox. 10 samburi de casie pe zi. 

Multă sănătate ! ♥☻




Comentarii

Postări populare