Nu-i spune vis ! Spune-i plan !


Cateva zile ne despart de asa-zisa linie finala a anului 2017,unde ca drept rasplata vom primi un trandafir in buchetul vietii,dar pana atunci...suntem in plin sezon al sarbatorilor,sezon in care tentatiile de toate felurile apar la tot pasul. Fie ca vorbim despre mancare,fie ca vorbim despre trandavitul de la ora amiezii.

 In continuare,iata cateva ponturi utile,sper,pentru un stil de viata mai activ,tinand seama de wish-list-ul de maine care va sa vina. :) 


1. TREZIREA VS. STINGEREA 

 Aparent,doua probleme de genul ''Ah,mi-e atat de greu sa respect ora trezirii, incat in fiecare dimineata sunt nevoit/a sa o aman cu vreo 5 minute. De asemenea, mai poti pune un 4 in fara cifrei 5,si nu mai ajungi la serviciu.'' Ora stingerii...asemenea celei de mai sus.

 Lasand sarcasmul la o parte, se spune ca sanatatii ii este extrem de benefic sa mentii aceeasi ora de trezire, respectiv culcare. Daca reusesti sa te tii de treaba,esti un exemplu ''asa DA'',deci, felicitari tie ! Diminetile iti vor fi cu mult mai usoare,cu mult mai (ne)posomorate decat de obicei.


2.  O ALIMENTATIE VARIATA

Sunt sigura ca macar o data pe zi auziti atentionarile de la televizor privitoare la o alimentatie variata,bogata in vitamina,vitala in vederea unui stil de viata sanatos. 

<<Așa cum am mai amintit deja, supremația în lumea științifică este cea a Teoriei cu ”toate felurile de alimente”. Susținătorii acesteia presupun că singura sursă de energie a omului este alimentația, și că hrănirea nu este nimic altceva decât însușirea de substanțe, de care are nevoie organismul, pentru a înlocui energia consumată și a reinnoi și reconstrui țesuturile.>>


Cu alte cuvinte,mancarea reprezinta baza unui stil de viata sanatos si activ. Este combustibilul organismului uman si nu numai !

Mancarea ne da culoare, mancarea da gust unei intalniri, mancarea imi da putere sa scriu acest articol acum.


Stiati ca...


De-a lungul vietii, omul se hraneste circa 4 ani si doarme in medie 25 de ani ?

Singurul aliment ce nu se deterioreaza este mierea?

Marul este cel mai consumat fruct din Europa?


Rosia si dovleacul sunt considerate, din punct de vedere botanic, fructe si nu legume?

Regina Egiptului, Cleopatra,
era atat de frumoasa datorita
bailor pe care le facea in lapte de capra, cunoscut pentru calitatile antiinflamatorii ale pielii?






3. SPORTUL

Scriu cu majuscule,pentru ca este unul dintre cele mai importante aspecte in jurul caruia se invarte o viata sanatoasa. Poate ca doar va reamintesc,dar 30 de minute de activitate fizica in fiecare zi constituie baza unei sanatati de fier !

 Imi este greu sa-mi imaginez o viata sanatoasa si lipsita de griji fara practicarea vreunui sport in vederea mentinerii conditiei fizice si nu numai !

Fie ca practici sau nu un sport de performanta,acesta este necesar in cantitati treptate,moderate,in fiecare zi.







In final,m-am decis sa inchei cu o intamplare recenta : 

Plimbandu-ma prin supermarket, am observat o cutie aproape goala de snacks-uri la care am zis pentru prima data ''da'',ducand mana aproape involuntar catre raft si luand una dintre faimoasele Active Snack Campofrio, ceva ce nu mai incercasem niciodata,insa un absolut delicios start in asa ceva. :)

Active-Snack-devoratori-final-GT-01

  • smart, ideal porționat;
  • cu un conținut ridicat de proteine;
  • nutritiv;
  • delicios;
  • fără gluten;
  • fără lactoză;
  • fără coloranți;
  • fără potențiator de aromă;
  • puține calorii.

Ideal la o ceasca de ceai,ori de ce altceva preferi,oricand cu chef de povesti savuroase si cu un gust interesant. Era oare invers? :))
Deci? Te-am convins? Inscrie-te pana la sfarsitul lui ianuarie 2018 pe site-ul http://www.activesnack.ro/in cea mai cool campanie de inceput de an, ca sa-ti mearga bine si la suflet,dar si in stomac ! :)) 

Mai multe detalii gasiti accesand site-ul  http://www.activesnack.ro/

















Comentarii

Postări populare